Προφίλ

Η Ειρήνη Γιαννόπαπα είναι Ψυχολόγος (Μ.Sc.), Υπαρξιακή-Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια.

Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Συνέχισε τις Μεταπτυχιακές Σπουδές της στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών .

Εκπαιδεύτηκε στην Υπαρξιακή Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία.

Εκπαιδεύτηκε στην Κλινική Ψυχοπαθολογία, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Εξειδικεύτηκε στην Κλινική αξιολόγηση και στις Συμπεριφορικές Θεραπείες Διαταραχών Τικ. (Clinical Training School for Tourette Syndrome - Clinical Assessment and Behavioral Therapies for the Tic Disorders).

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Αρ. Αδείας Ασκήσεως Επαγγέλματος: 13285).

Από το 2001 εργάζεται στο χώρο της εκπαίδευσης και κατόπιν στην ειδική αγωγή παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχές της ανάπτυξης, ειδικές ανάγκες και συναισθηματικές διαταραχές.

Από το 2005 έως το 2008 εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο Κέντρο Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών .

Από το 2009 έως σήμερα είναι Ψυχοθεραπεύτρια και Επιστημονική Υπεύθυνη του Θεραπευτικού Ινστιτούτου Ίσιδα με έδρα τον Πειραιά το οποίο παρέχει θεραπείες σε ενήλικες, παιδιά, εφήβους, οικογένειες, ζευγάρια και ομάδες, καθώς και εκπαιδευτικά σεμινάρια σε γονείς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας & εκπαίδευσης.

Είναι εκπαιδεύτρια επαγγελματιών εκπαίδευσης και ψυχικής υγείας.

Υπήρξε επιμορφωτής στο Σεμινάριο εξειδίκευσης «Θέματα Μαθησιακών Δυσκολιών &Δυσλεξίας» του Κέντρου Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει κάνει μια σειρά ομιλίες και εισηγήσεις με θέματα που αφορούν στην ψυχολογία του παιδιού και του εφήβου , στην εκπαίδευση ατόμων με δυσκολίες καθώς και στις οικογενειακές σχέσεις.